Få mer ut av dine supportertekstiler

Supportertøy kommer med trykk, sånn er det bare. Derfor er de aller fleste tekstilene vi leverer trykket, og vi har vel alle vært borti trykk som slites og ser stygge ut lenge før selve plagget er utslitt. Fryktelig irriterende og ikke bra for verken lommeboken eller miljøet.

I Zuppoo.no ønsker vi selvfølgelig at du skal kunne ha glede av produktene du kjøper hos oss så lenge som mulig. Det er bra for lommeboken din, bra for miljøet og bra for oss fordi vi er ganske sikre på at dette er en av de tingene som skaper fornøyde kunder.

Derfor bruker vi kvalitetsmerker som sitter godt og holder lenge. Vi bruker faktisk samme leverandør av merker som blant andre Barcelona FC, Real Madrid, Premier League og Eliteserien for å nevne noen. Merkene er produsert i Norge og Oeko-Tex Standard 100 sertifisert. De holder ikke bare en svært god kvalitet, men er produsert minimal miljøbelastning og inneholder ikke giftige, irriterende, allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer.

Selv om merkene vi bruker er blant de aller, aller beste som finnes på verdensmarkedet så er det også noen ting du kan gjøre for å få dem til å holde enda litt lenger. Følg disse 6 enkle tipsene så får du maksimalt ut av supportertekstilene du har handlet hos oss.

1. Følg vaskeanvisningen

Dette gjelder kanskje mer for mer tekstilet i seg selv enn for merkene, men følg vaskeanvisningen for produkter du kjøper av oss. Så unngår du at de krymper eller slites raskere enn de ellers ville ha gjort.

2. Vreng tøyet før vask

Ved å vrenge tøyet før vask reduserer du friksjonen mot trykkene, og dermed også slitasjen. Redusert friksjon og dermed slitasje bidrar til at merkene holder seg pene lenger.

3. Unngå bruk av tøymykner

Bruk av tøymykner kan redusere limets hefteevne og kan derfor over tid være en medvirkende årsak til at merkene løsner. Ved unngå bruk at tøymykner vil merkene sitte lenger.

For tekniske tekstiler så bidrar tøymykner også til den sure lukten som ofte kan oppstå. Det er en anne grunn til å ikke bruke tøymykner når du vasker treningstøy.

4. Ikke stryk merkene

Hvis du skal stryke plagget, ikke bruk strykejernet på merkene. Limet er varmeaktivert og høy varme kan smelte det og føre til at merkene løsner. Så hvis du skal stryke plagene, sørg for å stryke rund merkene, ikke over dem.

5. Unngå bruk av tørketrommel

Bruk av tørketrommel gir ikke bare mer friksjon og høyere slitasje, men også varme over tid. Dette kan i verste fall føre til at merkene løsner. Unngår du bruk av tørketrommel vil merkene både slites saktere og sitte lenger.

6. Ikke vask tøyet straks du mottar det

Etter trykk trenger limet på merkene 36-48 timer på å herde skikkelig for å sitte så godt som det kan sitte. I dagens marked, hvor ting går raskt, kan det i beste fall gå mindre enn 24 timer fra produktet er trykket til du mottar det. En vask vil stoppe herdeprosessen og medføre at merket ikke sitter så godt som det kan. Vent derfor med første vask til en dag eller to etter at du mottatt varen slik at limet på merkene får herdet skikkelig.

Følger du disse 6 enkle rådene vil du få både merker og tøy som holder lenger. Det er selvfølgelig helt opp til deg, men vi ønsker jo at du skal få så mye som mulig ut av produktene du handler hos oss.